Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009
Måndag - och ideérna tryter så lätt.
Snabbt ska det gå...gott ska det vara och billigt helst.
Skriver du under på det så har jag två olika förslag med fisk.
Det ska vi ju äta mycket av sägs det.
Omega 3 och - i bästa fall lär man bli intelligent av den.
ENKEL FISKGRATÄNG
Detta behöver du ha hemma till 4 personer:
400 g sejfilé
1 msk margarin
4 portioner potatismos, som blandats med 1 ägg
2,5 dl vitvinssås, te x Keldas
2 msk klippt dill
SÅ HÄR GÖR DU:
Smörj en ugnsform med margarin och lägg i sejfilén.
*Ugnsbaka sejfiléen i 200-graders ugn i ca 10 minuter.
*Ta ut fisken och lägg på potatismos runt filéerna.
Blanda dill och vitvinssås, och häll i mitten.
Släng på några tomatskivor.
Sätt in fiskgratängen i ytterligare ca 10 minuter i ugnen, tills potatismosen börjar få färg.
HÄR KOMMER DET ANDRA RECEPTET.
Också detta för fyra portioner.
1 paket djupfryst torsk eller hokifil.
1 fiskbuljongtärning
Gärna 600 gram- men är man inte alltför hungrig kan 400 gram räcka.
1 fiskbuljongtärning
Skala 8 potatisar och skiva dem
Koka 2-3 ägg
Skär upp lite purjolök-ungefär en halv purjo
Skiva 2-3 tomater
Koka upp fiskbuljongtärningen i 5 dl vatten
När det kokar kan du lägga i fisk och potatis och äggen som ska vara hackade.
Låt småkoka cirka 10 minuter.
Lägg över tomatskivorna och gärna lite persilja.
Småkoka ytterligare 5 minuter.
Nu har du hela middagen i samma gryta.
Båda rätterna gör sig bra tillsammans med en grönsallad.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|